Ανακοινώσεις

Δημοσίευση ΦΕΚ για ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Με την υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/101990/3770/29-10-2021 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε οριστικά η μελέτη αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας Δήμου Σαρωνικού, η οποία και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 860/Δ/2021).

σύνδεσμος : http://www.et.gr

Τηλεδιάσκεψη με Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Στις 02/12/2020, πραγματοποθοιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του 5ου Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, με ένα από τα θέματα να είναι η τελική έγκριση της Β2 Φάσης της Μελέτης Τροποποίησης Δ.Ε. ΓΠΣ Παλαιάς Φώκαιας. Εκπρόσωποι του Γραφείου συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε για το θέμα, παρέχοντας όλες τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η θεσμοθέτησή της και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Περιβαλλοντική Έγκριση ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Στις 26 Μαΐου 2020, υπεγράφη από τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ η Περιβαλλοντική Έγκριση της Τροποποίησης Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας Δήμου Σαρωνικού, κατόπιν αξιολόγησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ανάρτηση ΣΜΠΕ ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Στις 27 Ιουνίου 2017, μετά την έγκρισή της από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ και την αποστολή της σε φορείς για γνωμοδότηση, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΓΠΣ Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας (νυν Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας Δήμου Σαρωνικού) αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Δήμο Σαρωνικού, προκειμένου για τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.
Επιπρόσθετα, για κάθε ενδιαφερόμενο, η πλήρης Μελέτη θα είναι διαθέσιμη και στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας (Λεωφ. Σουνίου και Αγίου Γεωργίου, Παλαιά Φώκαια), από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.

Έγκριση ΣΜΠΕ ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Αναρτήθηκε στην κατηγορία: ΓΠΣ Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας

Στις 19 Ιουλίου 2016 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Σαρωνικού η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΓΠΣ Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας (νυν Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας Δήμου Σαρωνικού).
Η Μελέτη, στη συνέχεια, θα προωθηθεί άμεσα στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).